Föreningen

OM FÖRENINGEN

 

Att utöva denna sport kräver hårt arbete, engagemang och kräver också ett stort ansvar, som ger både kärlek och gemenskap tillbaka. Hos oss får alla ta sitt ansvar för att verksamheten skall fungera, vilket är en viktig del i utbildningen. Föreningen överlever tack vare ideella krafter från våra medlemmar, samt ridskoleverksamheten.

"Genom stark och tydlig demokrati skall alla ges möjlighet att delta i en föreningsverksamhet där man trivs och alla känner sig välkomna.

Här ska finnas möjlighet att fritt uttrycka sina åsikter och därmed bidra till en utveckling av svensk ridsport där hästen och människan står i centrum.

Ridsporten skall präglas av kunnande, känslomässigt engagemang och högt ställda krav i all sin verksamhet"- utdrag från Svenska Ridsportsförbundets värdegrund och policy.


Tillsammans är vi ALLA Oskarshamns Ridklubb!

VÅR VISION

”ORK har en modern, klimatsmart anläggning som skapar förutsättningar för att utveckla ridsporten i Oskarshamn med omnejd.”

Vi ser en modern, klimatsmart ridanläggning framför oss, som skapar ännu bättre förutsättningar för att utveckla ridsporten lokalt men också regionalt. ORK kan bidra till att skapa attraktivitet i Oskarshamn genom att kunna erbjuda ett modernt stall och fräscha, välfungerande ridhus/banor och genom att kunna erbjuda fler barn/ungdomar/vuxna/personer med funktionsvariationer möjlighet att rida och att umgås med hästar.

MER INFORMATION RIDSPORT

Här kan du klicka vidare till mer information både på distriktsnivå och förbundsnivå

 

STADGAR

GDPR

VERKSAMHETSPLAN

FOTOPOLICY